Posted by: restaurantginger | May 13, 2010

Hai să-ţi arăt meniul, noaptea, de pe Poooodul Graaaant

Podul Grant nu e cel mai bun dintre vecinii restaurantului Ginger, de pe Calea Grivitei. insa, uneori, vecinii nu ti-i alegi. Dar, in ciuda vecinului zgomotos, care produce praf si mizerie, restaurantul Ginger trebuie sa-l alegi. Asta daca vrei sa ai parte de o bucatarie buna, la preturi modice, si de o carte de vinuri cum nu am vazut la prea multe restaurante de top. Vinuri tinute in pivnita cu temperatura constanta de 12 grade, cu umiditate controlata si pietris pe jos, ca-n cele mai riguroase vise de sommelier.

Voi reveni la vinuri, dupa ce va spun citeva cuvinte despre meniu. Veti gasi aici, printre propunerile bucatarului, niste specialitati de rata facute in casa, adica acolo, pe loc, niste afumaturi facute traditional… mmmm… mmmm. Ma scuzati, mi-a lasat tastatura apa. Pentru ca eram la o degustare, am fost invitati, cei de acolo, sa vedem bucataria. Ma scuzati, cred ca daca doamnele de la CF2 ar fi fost operate acolo, nu cred ca se infectau! Sigur, glumesc, dar nu prea!

Bucataria e luna (am mai vazut doar doua in gradul acesta de curatenie, la Decebal si la Marshal, doua restaurante din topul personal), iar bucatarul stie cite-n soare! Pivnita de vinuri contine etichete de la cele accesibile, pina la Cheval Blanc sau Chateau Petrus. Vinurile sint, unele dintre ele, aduse de patroni, special din podgorii europene pe care le strabat insetati si informati.

Valoarea din pivnita asta o bate pe cea a bancomatului rupt din zid, recent, la Constanta. Si mai e ceva, la acest restaurant se pot servi citeva vinuri bune la pahar, nu doar “varsatul” clasic, de care “a facut rost seful” pentru protocol sau cind vin controale sa manince si sa bea moca. Restaurantul e pe doua etaje si are citeva sali, nu e o singura incapere, ca in alte cazuri. Pe pereti veti vedea, mereu, o expozitie de tablouri care se schimba din cind in cind, asa ca, daca v-a placut mincarea, poate bagati mina in buzunar si plecati si cu un tablou acasa, la pachet.

Surda: http://www.catavencu.ro
Bursucul Gastric

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: