Posted by: restaurantginger | April 16, 2010

“Ce doriti sa comandati din meniul Ginger? O rulada de berbecut si tabloul din fata mea!”

Acuarele pasteluri sau tapiserii. Toate si-au gasit locul intr-un restaurant din Capitala. Patronul nu-si impodobeste peretii cu orice. E pasionat si colectionar si faptul ca artistii l-au ales pe el ii face o mare onoare. Printre cei care expun se numara Mihaela Cocheci, Mihai Boroiu sau Dumitru Nicolae Chilia.

Creatiile sunt tinute cateva luni, dupa care se rotesc, unele se vanzandu-se intre timp, pentru ca este o expozitie cu vanzare. Si chiar profitabila. Dumitru Nicolae Chilia este, se pare, preferatul clientilor. A vandut deja sase tablouri de la inceputul “expozitiei”, adica una pe luna.

Alt colt de Bucuresti, alte preferinte. Clientii care calca pragul unui restaurant din zona Rosetti prefera fotografia. Andrei este unul dintre cei trei fotografi care expun in casa cocheta de pe Strada Spatarului. In urma cu trei ani, o prietena i-a recomandat restaurantul.

Si asa a inceput totul. Artistii au expus la etaj si, incet-incet, au “acaparat” tot restaurantul. Vanzarile nu merg rau si fiecare telefon de la un viitor client este o placere.

Best seller-urile din restaurant nu au disparut nici acum. Numai picioarele cu pantof cu toc s-au vandut deja in sase exemplare. Asta pentru ca, daca intr-un muzeu de arta bucurestean, intra in medie 260 de vizitatori pe luna, un restaurant are acelasi numar de vizitatori… dar pe zi.

Intre mirosuri imbietoare si bucate alese, o gustare pe fuga sau intalniri cu prietenii, amatorii de arta isi fac timp sa se uite pe pereti. Si cei mai multi dintre ei adauga pe nota de plata pe langa supa si desert, un tablou in ulei sau o fotografie.

Exista si varianta restaurantelor exclusiviste ce afiseaza tablouri din colectii personale si care isi pun clientii in legatura cu marile galerii, din capitala Frantei, de exemplu.

Pop art-ul, cu reprezentantii sai Andy WarholKeith Haring sau Eric Liot, are mare cautare in acest moment, desi cea mai ieftina creatie de acest gen depaseste cateva mii de euro.

Stirile PROTv

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: